סלט הפתעות ים תיכוני

 

עשבי תיבול ואנטיפסטי ירקות צלויים עם גרגירי חומוס, שמן זית, לימון כבוש, אריסה, בזיליקום, רימונים וגבינה רזה 

 

חומרים עבור 2 מנות גדולות

  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ומסוננים/קפואים ומופשרים
  • 1 כף לימון כבוש
  • 1/2 רימון מגורען
  • 1 כפית אריסה משובחת
  • חופן פטרוזיליה קצוצה גס
  • חופן כוסברה קצוצה גס או בזיליקום טרי
  • 100 גר' גבינה רזה

 

חומרים לירקות הצלויים:

  • 1 בצל סגול קלוף
  • 1 דלורית קטנה עם הקליפה
  • 1 גזרים
  • 1 סלק בינוני
  • 1 פלפל אדום
  • 1 קישוא
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח ופלפל גרוס, מעט כמון

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • את כל הירקות שוטפים היטב, את הדלורית חוצים לשניים ומוציאים את הגרעינים את הבצל קולפים וכל הירקות הנוספים עם קליפתם.
  • חותכים את הירקות בצורה גסה לפרוסות או קוביות בגודל 2:2 ס"מ.
  • מניחים את כולם בקערה מתבלים במעט שמן זית כמון מלח ופלפל ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור  
  • ל 25 דק' עד לרכות מלאה של כל הירקות, מוציאים ומצננים מעט.
  • (ניתן להכין מראש ולשמור בקירור).

אופן המשך ההכנה והגשת המנה:

את כל החומרים מעבירים לקערת ערבוב גדולה, מערבבים קלות ובעדינות

טועמים ומשלימים טעמים.

מגישים כשתי מנות אישיות גדולות או כחלק מארוחה עם מנות נוספות. 

בתיאבון!