פסטה ירקות גינה

פסטה מקמח מלא עם שפע ירוקים מהגינה: קישואים, כרישה, פטריות, ברוקולי,

כרוביות, תרד עם עגבניות מיובשות, שמן זית כתית ועשבי תיבול טריים.

חומרים עבור 2 מנות גדולות:

  • 1 קישוא
  • 1 כרישה
  • 1/2 חב' פיטריות שמפיניון
  • ראש ברוקולי קטן טרי
  • כרובית קטנטונת טרייה
  • 1 כוס תרד טרי או קייל
  • 6 עגבניות עגבניות מיובשות שרויות במים רותחים ל 5 דק' מסוננות
  • חופן בזיליקום ואורגנו טרי
  • שבבי צ'ילי יבש חריף או טרי
  • מלח ים,פלפל גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • (*ניתן להחליף ולשנות את סוגי הירקות לאהובים עליכם.)
  • (2 כוסות פסטה מלאה איכותית מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת)

צילום: אורן שלו

אופן ההכנה:

  • את הזוקיני והכרישה פורסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ.
  • את הכרובית והברוקולי מפרידים לפרחים קטנים.
  • פיטריות פורסים לרבעים ואת העגבניות המיובשות פורסים דק .
  • במחבת לוהטת מקפיצים את הברוקולי והכרובית לגוון שחום מעט, מוציאים לקערה ומקפיצים את שאר הירקות ומעבירים גם אותם לקערה.
  • במקביל מבשלים את הפסטה ומסננים אך לא שוטפים!
  • מחממים את המחבת שנית ומוסיפים 1 כף שמן זית, צולים היטב את קוביות הצפתית מכל הצדדים ואליה מחזירים את כל הירקות והפסטה, מקפיצים קלות ומוסיפים עשבי תיבול טריים ומגישים.